Derde brei dag wild druk!

De opkomst voor de derde wildbrei middag was enorm. Er kwamen meer dan 120 mensen! We puilden compleet uit de Tijgerzaal!

Er werd staand gebreid...

... met z'n tweeën gezusterlijk op één stoel gebreid

...er werd op de grond gebreid.

Het geheime plan voor de feestelijke opening werd besproken

Ted van Lieshout leest met verve voor, o.a. uit de prachtige bundel: 'Hou van mij'

Gebrand Bakker las voor uit 'De omweg' (alle breiers in trance)

Maren Stoffels leest een wilde passage voor (breiers allen ademloos :) )

Het jongste wild breistertje, 5 jaar oud! Twee en half uur lang, heel geconcentreerd!

De eerste resultaten worden zichtbaar

Evelien, van The Knitted Landscape, een wildbrei-club van het eerste uur, breit een wilde slang. Straks te aaien in het Reptielenhuis!

Gerlinde de Geus, zorgzame wildbrei-duizendpoot, in aktie

Coole wilde breiers!

Een helemaal zelfgebreide wilde muts!

Wilde woonkamer van Francine

Wilde studenten van de HKU

Wilde technicus

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Derde brei dag wild druk!

 1. Miranda says:

  Whahahaha, die kamer! (Hier dito!) Ik krijg van mannen van mijn vriendinnen, die dus ook besmet zijn met het virus, de opmerking dat er overal in huis bollen wol liggen tegenwoordig! Maar van diezelfde vriendinnen de opmerking dat ze zelf zo veel rustiger zijn geworden en veel minder eten en snoepen sinds ze aan de bollen wol verslaafd zijn geraakt.

  • francine says:

   Wat een geweldig nieuws! Breien als afslank-kuur. Onbedaarlijke snack-trek, een vreet-bui? Gauw in de pennen. Problemen op je werk? Regelmatig een kwartiertje breien op de wc doet wonderen. Huwelijkscrisis? Elke dag na het avondeten een uurtje breien met je partner. Tv uit, niet praten, alleen maar breien. Iets wilds voor elkaar :) Lastige pubers straffen? Nee, laat ze breien! Winterdepressie? Brei een bikini!!
   Ik wordt ook altijd rustig van breien, tot op het verontrustende af. Geen gedachte meer te bespeuren. Wollige stilte in de gewoonlijk overactieve bovenkamer. Helaas word ik de laatste tijd ‘s nachts non-stop geteisterd door woeste wildbrei-dromen en ben ik zo langzamerhand knettergek ons actielied (Laat ze breien, van Annie MG Schmidt), dat ergens in een hersenverbinding is blijven haken.
   Mijn leven word nu al maanden beheerst door felgekleurde, goedkope wol. Terwijl ik eigenlijk van plan was in deze periode aan mijn eerste boek voor volwassenen te schrijven. En dat is ook precies waardoor dit wilde project ontstaan is: het is één grote omtrekkende beweging, vluchtgedrag, koudwatervrees. Maar als ik na 16 februari echt helemaal uitgebreid ben, pak ik de draad weer op. Vast en zeker.

 2. Dag Francine,

  Het was een geweldige middag in de Tijgerzaal! Gonzend van bruisend, breiende activiteit! Ik heb zelf vooral veel gefotografeerd. Maar ik werd er zo enthousiast van dat ik heb besloten om een vakantieweek Wild Breien te organiseren. Ik organiseer onder de naam Bleu et Vert al 24 jaar creatieve vakanties tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen. En nu, van 10-16 juli gaan we een cursusweek Wild Breien organiseren. Loret Karman, die voor jullie tijdens de vierde breidag op 2 februari in de Tijgerzaal een korte lezing verzorgd, zal de docente zijn die week.
  Van de derde breidag heb ik nog wat foto’s. Er is er een waar jij met Ted van Lieshout opstaat en een paar met mijn twee dochters. Heel leuk dat je zo uitgebreid de tijd nam om met hen te praten! Ik kan de foto’s naar je mailen, als je wilt. Via deze site lukt dat niet, maar als je mij een mail stuurt (info@bleuetvert.com) dan kan ik hem beantwoorden en de foto’s insluiten.

  Hartelijke groet, Gerrit van Meurs.

 3. didit says:

  heb zin in volgende week zaterdag dan is het in Groningen!!! en ga ik er heen!

 4. Mien Simons says:

  Ik zou graag in aanmerking komen voor het gratis breiboekje in LEEF.
  We zijn met een groepje dames (tussen 70 en 80 jaar) bezig met breien van platic vuilniszakken en tasjes.We hebben hiervan al leuke dingen gemaakt en zijn nu bezig om een tuin äan te kleden”, bomen, bloempotten en zelfs tuinstoeltjes
  Het wordt echt fantastisch. Maar we willen nof wat meer ideeen, daarom graag dat boekje.
  Bij voorbaat dank.
  Groeten, M.Simons, de Kempen 63, 5461 HL Veghel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>