Wild breien! Een wondermiddel!

Reactie van Miranda op een foto van mijn woonkamer:

Whahahaha, die kamer! (Hier dito!) Ik krijg van mannen van mijn vriendinnen, die dus ook besmet zijn met het virus, de opmerking dat er overal in huis bollen wol liggen tegenwoordig! Maar van diezelfde vriendinnen de opmerking dat ze zelf zo veel rustiger zijn geworden en veel minder eten en snoepen sinds ze aan de bollen wol verslaafd zijn geraakt.’

Francine:

Wat een geweldig nieuws! Wildbreien doet wonderen! Breien als afslank-kuur. Onbedaarlijke snack-trek, een vreet-bui? Klim snel in de pennen, het scheelt u kilo’s. Problemen op het werk? Regelmatig een kwartiertje breien op de wc doet wonderen. Huwelijkscrisis? Elke dag na het avondeten een uurtje breien met uw partner. Niet praten, tv uit, alleen maar breien. Iets wilds voor elkaar :) Lastige pubers straffen? Nee! Laat ze breien! Winterdepressie? Brei een bikini en uw sombere gedachten verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Ik wordt ook altijd rustig van breien, tot op het verontrustende af. Geen gedachte meer te bespeuren. Wollige stilte in de gewoonlijk zo overactieve bovenkamer. Helaas word ik de laatste tijd ‘s nachts non-stop geteisterd door woeste wildbrei-dromen en ben ik zo langzamerhand knettergek van ons actielied (Laat ze breien, van Annie M.G. Schmidt), dat ergens in een hersenverbinding is blijven haken.
Mijn leven word nu al maanden beheerst door goedkope wol in de meest afgrijselijke kleuren, scharen, meetlinten en naalden. Terwijl ik eigenlijk van plan was in deze periode verder te schrijven aan mijn eerste boek voor volwassenen.  Wild breien! De remedie voor al uw problemen! Last van een writersblock, vluchtgedrag, koudwatervrees? Organiseer een grote wild-brei-tentoonstelling. In Artis bijvoorbeeld!

Maar als ik na 16 februari echt helemaal uitgebreid ben, pak ik de draad weer op. Vast en zeker.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Wild breien! Een wondermiddel!

 1. Ha heerlijk om dit te lezen Francine.
  Mijn huis vol met mooie garens die al eeuwen liggen te wachten om tot een kledingstuk omgetoverd te worden. Overal beginnende werkjes………zucht.
  Ineens zien al die prachtige bollen hele afschuwelijke knisperende acrylknotten verschijnen en verwerkt worden tot vrolijke creatie’s.
  Het huis is nu in zijn totaliteit EEN HEEL GROOT atelier geworden.
  Mijn acht poezen breien mee, nou ja meer knopen maken en draden spannen.
  Op de zolder heb ik mijn textielatelier, op de eerste verdieping een vertrek om te schilderen en de garage beoefen ik keramiek-uitspattingen. In de slaapkamer liggen en staan honderden boeken….en nu is de woonkamer EEN heeeeeel groot breiatelier.
  Nee ik heb geen last van winterdepressies…………………….. ik dans de winter door. Mijn handen vormen en kneden, mijn hersens rennen rondjes in mijn hoofd en die handen er achteraan om te pogen dat bij te houden.
  Hoop wel dat je eerste ( eigenlijk tweede ) boek voor volwassenen geen vertraging op gaat lopen, want mijn boekenplank smeekt er om.
  Gelukkig geniet ik al een paar jaar van je prachtige gedichten, dus Francine brei nog maar even en verder knuffel je maar lekker je dochter die nog ziek is.
  Dat is aan moeders wel besteed.
  Fijn je te kennen.
  Vandaag even je nieuwe tijdschrift kopen want ik ben namelijk een heel groot kind !
  Ja ook dat nog !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>