Kleurig Hellendoorn

Dit bericht kwam van Anki Veltien-Witteveen:

Beste Francine,

Ik zit even op jouw website te kijken en zie dat er al heel wat wild gebreid wordt. Ook in ons Zonnige Boerendorp Hellendoorn zijn een aantal mensen aan de slag gegaan. In het kader van “Kleurrijk Hellendoorn”, een kunstmanifestatie in dorp en buitengebied van Hellendoorn, die in 2011 haar tweede jaargang heeft gekend op 28 en 29 mei jl, heeft het bestuur de dames van de handwerkgroep in het Woonzorgcentrum De Blenke gevraagd om wild te gaan breien. St. Nicolaas heeft in december 2010 een hele lading wol afgeleverd en vanaf toen is er gebreid, gehaakt, geweven en soms gemopperd omdat men niet echt goed in de gaten had hoe het er nu allemaal uit zou gaan zien.

In maart 2011 heb ik van het bestuur van Kleurrijk Hellendoorn de vraag gekregen of ik het wildbreiproject wilde co-ordineren en dat heb ik gedaan. Het resultaat was en is nog steeds, een geweldig kleurrijke tuin en vijver vóór het woonzorgcentrum. Ik stuur je een aantal foto’s van de dingen die “bekleed” zijn. Voor het “echie” zou je misschien nog eens kunnen komen kijken: het hangt er allemaal nog tot ongeveer eind augustus. Dat is in overleg zo afgesproken, omdat men het erg jammer vond wanneer e.e.a. al na één weekend  zou worden opgeruimd.

Na augustus gaan we brainstormen over wat we nog met al die breisels kunnen doen. Er zitten echt hele juweeltjes bij. Iedereen die ik spreek is enthousiast, tot de tuinman toe, die het helemaal niet erg vindt dat “zijn” bomen ingepakt zijn!


This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kleurig Hellendoorn

 1. houweling says:

  Hallo
  Ik wil een wildbreiproject gaan organiseren bij onze zorginstelling. Ik kan daar wel wat aanwijzingen voor gebruiken. Hebben jullie een plan van aanpak gemaakt en zo ja, zou ik daar gebruik van mogen maken?
  mvrgr Dieke

  • Anki Veltien says:

   Beste Dieke, sorry dat ik nu pas reageer, maar ben met vakantie geweest. Ik wil je wel helpen met de opzet, voor zover ik erbij betrokken ben geweest. Reageer maar even naar mijn eigen emailadres (hoop dat je dat nu hebt), dan kunnen wij zien wat ik voor je kan doen. Groetjes,
   Anki Veltien

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>