Wildbreien mooiste woord 2011!!!

Wie had dat kunnen denken? Wildbreien is verkozen tot mooiste nieuwe woord (neologisme) van 2011!

En zo is het geboren: op een middag in oktober 2010 ontdekte ik in the American Book Centre in Amsterdam het boek Yarn Bombing. Ik was meteen super-enthousiast over deze nieuwe vorm van street art die nog niet in Nederland bekend was: knit graffiti. Ik dacht: daar ga ik wat mee doen, voor het tijdschrift (Hoe overleef ik… lees 06_WildBreien_12 het artikel), maar ik kan het voor de lezers niet zo noemen. Weet je wat? Ik noem het: wildbreien. Als tegenovergestelde van braaf breien (truien, wanten, sjaals… nuttige werken dus).

Baardmutsen, onmisbaar bij het incognito taggen

Vervolgens raakte ik zo in de ban ervan dat het niet bleef bij een artikel voor het tijdschrift, het monde uit in een mega wildbrei project met honderden breiwilligers :P  in Artis en de rest is geschiedenis.  Half Nederland is aan het wildbreien geslagen, kinderen breien weer, op school wordt er (weer) les in gegeven, breien is weer helemaal in en het straatbeeld in Nederland (en België!) is een stuk vrolijker erop geworden!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Wildbreien mooiste woord 2011!!!

 1. 123Hoi123 says:

  Heel gaaf!
  had nooit verwacht dat wildbreien zo populair zo worden! :)

  xxx
  123hoi123

 2. Annemarie says:

  Oei!!! Wat een geweldig idee! Ik had er al over gehoord, maar gister liep ik in de binnenstad van Leiden en viel ik van de ene in de andere verbazing :) ! Zie mijn blog! Ik ga ook een project bedenken :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>